Yoga

IMG_4614 kopia

Yogapassen som jag erbjuder är inspirerade och baserade på Hathayoga med inslag av det jag personligen tycker gör gott för kropp, själ och sinne.

Andningsövningar, medveten närvaro, rörelser och reflektion.

Det är en blandning där fokus ligger på dig själv, din kropp och din andning.

Passen finns i olika intensitet, lugna, lite mer fysiska, stolsyoga och yoga efter ayurvedisk filosofi.

Alla kan yoga och yoga gör skillnad.

 

Jag erbjuder även enskilda yogaklasser där möjligheten finns att få yogapasset baserat utifrån dina behov här och nu. Det går också att utforma passet enligt ayurvedayogans filosofi.

Oavsett om passen är mer eller mindre fysiska är de i sig lugna, meditativa och inkännande pass där fokus ligger på dig själv, din kropp och din andning.

I passen kombineras rörelser med andning, närvaro i dig själv och uppmärksamheten riktas på hur du och din kropp mår just här och nu, idag.

Att ge dig själv tid och uppmärksamhet kan kännas ovant och det kan vara en utmaning att vara närvarande med sin kropp och dig själv.

Vad upplever kroppen, vad känner och vad förnimmer du? Ju mer tid du ger till ditt inre desto lättare är det att finna närvaron med dig själv.  

Passet varierar i intensitet, vi rör oss från golvet, upp i stående positioner och avslutar sedan på golvet igen med en lugn, rogivande stund. Intensiteten på rörelserna bestämmer du själv, det viktiga är att du gör dem i medvetenhet, där ditt sinne och din kropp har chans att förenas.

Klasserna passar alla, även för dig som är ny inom yoga.

Alla kan yoga och yoga gör skillnad.

Namaste

 

Yogan kom in i mitt liv för ungefär 12 år sedan.

Jag provade på många olika yogaklasser och upplevde förändring i min kropp och i mitt sinne.

Min erfarenhet av yoga är att det är ett fantastiskt sätt att lära känna sig själv, den är läkande, utmanande, stärkande, förenande och livsbejakande.

2013 gick jag en Hathayoga och Soft yoga utbildning.

Sedan hösten 2015 går jag en ayurvedayogalärarutbildning, vilket betyder att jag kan efter din kroppskonstitution, din sk dosha, ta fram ett personligt yogapass just efter din kroppstyp och dina behov.

Sedan min utbildning 2013 arbetar jag som yogalärare, arrangerar yogaevent, erbjuder enskilda yogaklasser och yoga för privata grupper.